Dakreparatie voor oudere gebouwen: hoe gaat u om met historische daken

info@grt-dakwerken.nl

Dakreparatie voor oudere gebouwen

Vroeg of laat is het nodig: dakreparatie voor oudere gebouwen. Omdat het bij dakreparatie of dakrenovatie van oudere gebouwen bijna altijd belangrijk is dat het oorspronkelijke karakter van het dak behouden blijft, is dakreparatie van oudere gebouwen absoluut werk voor een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf.


Maak kennis met GRT Dakwerken: hét ervaren dakdekkersbedrijf voor Den Haag en Zuid-Holland. Ervaring, knowhow,  goede materialen en niets aan het toeval overlaten zijn de vier pijlers waarop wij onze dakwerken bouwen. Dit geldt voor zowel nieuwe daken, dakrenovatie en dakreparatie historische daken. Meer weten? Neem contact met ons op


Offerte aanvragen
  • bitumen dakbedekking

    Dak lekt tijdens hevig regenen

    Dakreparatie voor oudere gebouwen

    Dak lekt tijdens hevig regenen

Veel voorkomende schade aan daken van oudere gebouwen

Bij oudere dakconstructies komt het vaak voor dat er verschillende problemen optreden, zoals beschadigde dakpannen door algen of mos, verslechterde panlatten of gebarsten en losliggende nokvorsten (bij pannendaken), losliggende pannen en gebroken, gescheurde, kromgetrokken of poreus geworden dakpannen.


Leien daken gaan vaak langer mee dan pandaken, maar ook leien daken van oudere gebouwen kennen zo hun problemen. Het identificeren van slechte leien is vaak eenvoudig vanwege hun afwijkende kleur. Soms vertonen ze zwellingen of zijn ze poreus. Zelfs de klank van een lei kan veel onthullen, maar het vereist ervaring om dit te kunnen horen. Lekkages kunnen voorkomen als gevolg van gebroken, gescheurde of gevallen leien. Het is van erg belangrijk om beschadigde leien onmiddellijk te vervangen om verdere problemen te voorkomen.


Offerte aanvragen

De voordelen van bitumen dakbedekking

  • Bitumen is zeer waterdicht en biedt betrouwbare bescherming tegen lekkages.
  • Goed bestand teven UV
  • Bitumen dakbedekking gaat lang mee.
  • Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals hitte, kou, wind en regen, waardoor het ook een zeer betrouwbare keuze is voor het Nederlandse klimaat.
  • Bitumen is flexibel. Dit heeft als voordeel dat het goed in staat is schokken en de invloed van uitzetten en inkrimpen onder invloed van temperatuurschommelingen op kan vangen. Dit vermindert het risico op scheuren en lekkages.
  • Geschikt voor dakafdichting op nieuwe daken en bij dakrenovatie.
  • Bitumen dakbedekking vereist minimaal onderhoud. Periodieke inspecties en regulier reinigen zijn meestal voldoende om de levensduur van het dak te verlengen.



Offerte aanvragen

Monumentale daken repareren

Monumentale gebouwen en daken hebben doorgaans een uniek karakter dat oudere gebouwen onderscheidt van moderne constructies. Dakreparatie voor oudere gebouwen kan dan ook aan bepaalde regels verbonden zijn. Als eigenaar van een oud of monumentaal gebouw is het daarom belangrijk om de juiste stappen te nemen wanneer het dak (deels) aan vervanging toe is.


Bij het repareren van een historisch dak is het dan ook nodig om een specialistisch dakdekkersbedrijf te raadplegen dat ervaring heeft met historische daken. Bij dakreparatie voor oudere gebouwen starten we bij GRT Dakwerken met een grondige dakinspectie. Deze inspectie helpt bij het identificeren van de exacte reparatiebehoeften en het plannen van de juiste aanpak.



Kennismaken?
  • Plat dak lekt bij zeer hevige regen

    Plat dak lekt bij zeer hevige regen

    Plat dak lekt bij zeer hevige regen 

    Dakreparatie voor oudere gebouwen

Welke materialen dakreparatie voor oudere gebouwen? 

Bij het repareren van een historisch dak is het belangrijk om zoveel mogelijk originele materialen en technieken te behouden. Als er vervangingen nodig zijn, moeten deze zorgvuldig worden gekozen om te passen bij de stijl en het tijdperk van het gebouw. Wij hebben de kennis in huis om traditionele dakbedekkingsmaterialen en -technieken te herkennen en te kunnen toepassen op de reparatiewerken van het dak.


Vergunningen en voorschriften

Er zijn regels en richtlijnen voor het repareren van monumentale daken. In het algemeen gaat het daarbij om behoud van authenticiteit zodat het dak zijn oorspronkelijke vorm en uitstraling behoudt. Als het kan moeten traditionele materialen en ambachtelijke technieken worden gebruikt bij het repareren het daken. Dit om ervoor te zorgen dat de reparaties zo goed mogelijk aansluiten bij de oorspronkelijke constructie.


In veel gevallen moet er voor het repareren van monumentale daken toestemming worden verkregen van de bevoegde autoriteiten, zoals monumentenzorgorganisaties of de gemeente.


Heeft u een oudere woning of bijvoorbeeld een monumentaal zakelijk pand waarvan het dak gerenoveerd of gerepareerd moet worden? GRT Dakwerken biedt u de juist informatie en een uitstekend plan van aanpak. Neem contact met ons op voor maatwerk informatie.


Daklekkage

Stap 1 bij dakreparatie: onze gratis dakinspectie

Om welk type dak het ook gaat, onze gratis dakinspectie geeft inzicht in de grootte van de schade en de bron van waaruit de schade is ontstaan. Tijdens de inspectie controleren wij de staat van het spant, de dakbedekking en de afwatering.


Bij een ingrijpende dakreparatie zoals bij dakreparatie voor oudere gebouwen, ontvangt u van ons eerst overzicht en omschrijving van de werkzaamheden. Dit overzicht maakt deel uit van een offerte.


Offerte aanvragen

Dakrenovatie en dakreparatie oudere woningen, wat kunt u verwachten? 

Heeft uw dak te leiden onder ouderdom en verliest het hierdoor zijn glans en beschermende werking. Gemiddeld gaat een pannendak 50 tot 75 jaar mee. Een leiendak wel tot 100 jaar. Bitumendakbedekking tot 25 jaar. Bij oudere woningen komt dus onvermijdelijk de tijd dat het dak gerenoveerd dient te worden wil het zijn kwaliteiten behouden. Wij verzorgen op professionele wijze kleine en grote dakreparaties en dakrenovatie aan oudere woningen in Den Haag in Zuid-Holland keurig worden herstelt, met behoudt van het originele karakter van het dak. Uiteraard gaan we op zoek naar dakbedekking die optimaal aansluit bij de originele dakbedekking. Het is tenslotte niet de bedoeling dat het dak een compleet andere uitstraling krijgt. Waar gewenst en mogelijk wordt materiaal gerecycled. 


Ook voor dakonderhoud, dakreparatie en dakrenovatie van oudere panden is GRT Dakwerken uw ervaren, lokale dakdekker voor Den Haag en Zuid-Holland! Neem contact met ons op voor maatwerk advies, een gratis dakinspectie of een vrijblijvende offerte.


Offerte aanvragen
Inspectie voor daksinghles
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
Waarom inspectie voor daksinghles belangrijk is. GRT Dakwerken voor aanleg, onderhoud en dakinspectie. Over het algemeen gaan asfaltdaksingels lang mee. De juiste installatie, onderhoud en tijdige inspectie maakt hierbij jaren van verschil.
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk? Zonder onderhoud van uw dak, en daaruit voortvloeiende problemen als lekkage of schade aan de omgeving of bezittingen van anderen, bestaat het risico dat de verzekering deze schade niet dekt.
Nieuw dak of renoveren
door Rini Petersen 24 jan., 2024
Nieuw dak of renoveren? Valt het dak nog te redden met herstelwerkzaamheden of is het beter om het dak toe aan een totale dakrenovatie? Dakreparatie, dakrenovatie en volledige vervaging van een dak zijn drie verschillende dingen. Dakreparatie is de meest eenvoudige vorm van dakherstel. Volledige vervanging de meest ingrijpende.
Lekkend dak
door Rini Petersen 03 jan., 2024
Lekkend dak laten repareren? Spoed dakreparatie? Lekkage herstellen of met een dakinspectie een lek in een dak snel opsporen? Wij voeren dakinspecties uit en herstellen snel en vakkundig lekkende platte daken en hellende daken met dakpannen.
Dakreparatie soorten dakbedekking
door Rini Petersen 28 nov., 2023
Dakreparatie voor verschillende soorten dakbedekking: welke materialen werken het beste voor reparatie aan uw dak? Kleine dakwerken of ingrijpende dakrenovatie slagen alleen met de juiste materialen. Welke materiaal gebruik je voor een plat dak of een pannendak? Lees er meer over in ons blog dakreparaties soorten dakbedekking.
Dakreparatie voor uw huis
door Rini Petersen 30 okt., 2023
Dakreparatie voor uw huis: hoe vaak moet u uw dak laten inspecteren? Vraag onze gratis dakinspectie aan! Hoe vaak u uw dak moet laten controleren door ervaren dakdekkers voor een dak dat zonder problemen tientallen jaren meegaat, hangt onder andere af van het type dak, de ouderdom en de ligging van het dak.
lekkages opsporen en repareren
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Lekkage in het dak? Hoe u lekkages in uw dak kunt opsporen en repareren. Schade aan het platte dak met bitumen dakbedekking of pannendak en nu waterschade? Een snelle actie voorkomt veel vervolgschade aan de dakconstructie. Dit zijn de stappen om te nemen.
Dakreparatie problemen voorkomen
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Hoe voorkomt u toekomstige problemen? Ouderdom en schade veroorzaakt door natuurelementen zoals stormen, brand of ongewenste gasten in de vorm van dieren of ongedierte zijn de meest voorkomende redenen. Dit geldt zowel voor hellende daken met pannen als voor platte daken die bedekt zijn met bitumen.
Wat is bitumen?
door Rini Petersen 22 jun., 2023
Wat is bitumen? Op zoek naar informatie over bitumen? Ontdek hier wat bitumen precies is, de voordelen en nadelen van bitumen, waar het van gemaakt wordt en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dakbedekking. GRT Dakwerken heeft alle expertise in huis voor dakafdichting met bitumen.
Plat dak lekt bij hevige regen
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Uw plat dak lekt bij hevige regen? Laat het niet erger worden. Daklekkage is een reden om het dak nader te laten onderzoeken zodat het lek gerepareerd kan worden. GRT dakwerken is gespecialiseerd in alle mogelijk dakreparaties aan hellende en platte daken. Lekkage lekkage plat dak? Vraag om onze gratis dakinspectie!
Laat meer zien

Deel dit artikel

Share by: