Nieuw dak of renoveren

info@grt-dakwerken.nl

Nieuw dak of renoveren

Wat is de beste oplossing wanneer het dak van uw huis gebreken heeft?

Elke vorm van dakonderhoud, en elke vorm van dakwerken heeft een eigen prijskaartje. Dat maakt het soms lastig om de juiste keus te maken tussen een nieuw dak of renoveren.

Ook zonder ingrijpende calamiteiten als brand- of stormschade, zijn daken vroeg of laat aan reparatie, renovatie of volledige vervanging toe. Dakreparatie, dakrenovatie en volledige vervaging van een dak zijn drie verschillende dingen. Dakreparatie is de meest eenvoudige vorm van dakherstel. Volledige vervanging de meest ingrijpende. Wanneer de schade aan het dak dusdanig groot is dat dakreparatie niet meer mogelijk is, ontstaat de keus tussen dakrenovatie, of een heel nieuw dak plaatsen.


Hoe weet je wat de beste oplossing is? De eerst stap in deze keus is een grondige, professionele dakinspectie.


Offerte aanvragen
  • Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

Gratis dakinspectie bij de keus tussen dakrenovatie of het dak vervangen

Tijdens een dakinspectie wordt de staat van uw dak door een of meerdere GRT Dakwerken dakdekkers uitgebreid en kundig geïnspecteerd. Over de bevindingen ontvangt u een rapportage. Deze wordt uitgebreid met u doorgesproken. Onze gratis dakinspectie heeft als doel het in kaart brengen van de schade en daarmee met de herstelwerken. Bij dakrenovatie blijft een deel van het dak behouden. Bij volledige vervanging van het dak wordt het dak volledig vervangen en vernieuwd. Een dakinspectie geeft aan welke van deze twee opties, bouwkundig en financieel de beste keus voor u is.


Offerte aanvragen

Nieuw dak of toch nog renoveren of repareren…Wat is het verschil? 

Het kiezen tussen renoveren of volledig vervangen van uw dak is een beslissing die zorgvuldig overwogen moet worden. Renoveren kan een effectieve optie zijn als uw dak nog in redelijk goede staat is, maar tekenen van slijtage of beschadigingen vertoont. Dit kan bestaan uit het repareren van lekkages of het aanbrengen van nieuwe dakbedekking op bestaande structuren. Voor dakrenovatie dient de dakstructuur grotendeels nog in goede conditie te zijn.


Als het dak sterk verouderd is, tekenen van ernstige schade vertoont of als er structurele problemen zijn aan de dakconstructie, dan is vervangen van het gehele dak vaak een betere keus. Bij grote schade is vervanging van het hele dak vaak goedkoper op de lange termijn dan dakrenovatie. Naast voordelen op gebied van soliditeit en betrouwbaarheid van het dak, speelt bij complete vervanging vaak ook het vernieuwde uiterlijk een belangrijke rol bij de keuzeafweging. 


Offerte aanvragen

Wanneer is het tijd voor een nieuw dak?

Wanneer het dak dusdanig kapot is dat dakreparatie slechts een tijdelijke oplossing biedt, kan het tijd zijn voor een nieuw dak. Met name een slechte dakconstructie is een sterke aanwijzing. Wanneer we de dakafdichting nog kunnen vernieuwen, bijvoorbeeld met nieuwe pannen of nieuw bitumen, is dakrenovatie nog mogelijk. Bij een vergaande aantasting van de dakconstructie door schade door ongedierte of schimmels, vochtproblemen of door ouderdom is dit vaak niet mee mogelijk. Een nieuw dak laten aanleggen is ook een uitgelezen moment voor het aanbrengen van dakisolatie.


Kennismaken?
  • Nieuw dak of renoveren

    Dakreparatie soorten dakbedekkingen

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

Nieuw dak of dakrenovatie: de voor- en nadelen 

Kiezen tussen dakrenovatie of complete vervanging van het dak…


De afweging of uw woning een nieuw dak nodig heeft of dat een dakrenovatie volstaat, is meer dan een rekensom alleen. Een nieuw dak plaatsen biedt de garantie van volledige vernieuwing en langdurige bescherming. Het biedt ook de kans om moderne, energie-efficiënte materialen te gebruiken die de waarde van uw woning kunnen verhogen en op lange termijn kosten kunnen besparen. De kosten van een nieuw dak zijn doorgaans hoger en het project neemt meer tijd in beslag dan dakrenovatie.


Dakrenovatie kan een kosteneffectievere en snellere oplossing zijn, wanneer het dak nog in een redelijk goede staat verkeert. Het kan de levensduur van uw bestaande dak verlengen zonder de noodzaak voor een volledige vervanging. Maar renovatie kan soms een slechts een tijdelijke oplossing zijn. Het maken van de juiste keuze hangt af van de huidige staat van uw dak, uw budget en uw langetermijnplannen voor uw woning. Onze gratis dakinspectie en ons deskundige advies kan u helpen de juiste afweging te maken.


Daklekkage

Nieuw dak of renoveren? GRT Dakwerken biedt u altijd de beste oplossing! 

Wanneer u met mensen spreekt over dakwerken in Den Haag of omgeving, is de kans groot dat de naam ‘GRT Dakwerken’ wordt genoemd. In ons bestaan hebben we al heel veel mensen mogen helpen met uitstekende dakwerken. Van dakherstel na stormschade, tot het aanleggen van dakbedekking op platte en schuine daken en van de bouw van een nieuw dak tot renovatie.


Heeft u vragen over dakwerken? Wilt u écht goed geadviseerd worden over de keus tussen een nieuw dak of renovatie van het dak? Vraag gerust om onze gratis dakinspectie of een schouw. We komen geheel gratis en vrijblijvend op de locatie om u goed onderbouwd te informeren.


Offerte aanvragen
Inspectie voor daksinghles
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
Waarom inspectie voor daksinghles belangrijk is. GRT Dakwerken voor aanleg, onderhoud en dakinspectie. Over het algemeen gaan asfaltdaksingels lang mee. De juiste installatie, onderhoud en tijdige inspectie maakt hierbij jaren van verschil.
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk? Zonder onderhoud van uw dak, en daaruit voortvloeiende problemen als lekkage of schade aan de omgeving of bezittingen van anderen, bestaat het risico dat de verzekering deze schade niet dekt.
Lekkend dak
door Rini Petersen 03 jan., 2024
Lekkend dak laten repareren? Spoed dakreparatie? Lekkage herstellen of met een dakinspectie een lek in een dak snel opsporen? Wij voeren dakinspecties uit en herstellen snel en vakkundig lekkende platte daken en hellende daken met dakpannen.
Dakreparatie soorten dakbedekking
door Rini Petersen 28 nov., 2023
Dakreparatie voor verschillende soorten dakbedekking: welke materialen werken het beste voor reparatie aan uw dak? Kleine dakwerken of ingrijpende dakrenovatie slagen alleen met de juiste materialen. Welke materiaal gebruik je voor een plat dak of een pannendak? Lees er meer over in ons blog dakreparaties soorten dakbedekking.
Dakreparatie voor uw huis
door Rini Petersen 30 okt., 2023
Dakreparatie voor uw huis: hoe vaak moet u uw dak laten inspecteren? Vraag onze gratis dakinspectie aan! Hoe vaak u uw dak moet laten controleren door ervaren dakdekkers voor een dak dat zonder problemen tientallen jaren meegaat, hangt onder andere af van het type dak, de ouderdom en de ligging van het dak.
lekkages opsporen en repareren
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Lekkage in het dak? Hoe u lekkages in uw dak kunt opsporen en repareren. Schade aan het platte dak met bitumen dakbedekking of pannendak en nu waterschade? Een snelle actie voorkomt veel vervolgschade aan de dakconstructie. Dit zijn de stappen om te nemen.
Dakreparatie problemen voorkomen
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Hoe voorkomt u toekomstige problemen? Ouderdom en schade veroorzaakt door natuurelementen zoals stormen, brand of ongewenste gasten in de vorm van dieren of ongedierte zijn de meest voorkomende redenen. Dit geldt zowel voor hellende daken met pannen als voor platte daken die bedekt zijn met bitumen.
Dakreparatie voor oudere gebouwen
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Dakreparatie voor oudere gebouwen. Hoe gaat u om met historische daken? Vroeg of laat is het nodig: dakreparatie voor oudere gebouwen. Bij dakreparatie of dakrenovatie van oudere gebouwen is het belangrijk is dat het oorspronkelijke karakter van het dak behouden blijft. Maak kennis met GRT Dakwerken: dakdekkersbedrijf voor Den Haag en Zuid-Holland.
Wat is bitumen?
door Rini Petersen 22 jun., 2023
Wat is bitumen? Op zoek naar informatie over bitumen? Ontdek hier wat bitumen precies is, de voordelen en nadelen van bitumen, waar het van gemaakt wordt en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dakbedekking. GRT Dakwerken heeft alle expertise in huis voor dakafdichting met bitumen.
Plat dak lekt bij hevige regen
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Uw plat dak lekt bij hevige regen? Laat het niet erger worden. Daklekkage is een reden om het dak nader te laten onderzoeken zodat het lek gerepareerd kan worden. GRT dakwerken is gespecialiseerd in alle mogelijk dakreparaties aan hellende en platte daken. Lekkage lekkage plat dak? Vraag om onze gratis dakinspectie!
Laat meer zien

Deel dit artikel

Share by: