Lekkend dak

info@grt-dakwerken.nl

Lekkend dak repareren

Wist u dat een lekkend dak niet alleen schadelijk is voor uw woning of bedrijfspand? Vochtplekken en schimmelvlekken op de muren van uw pand kunnen een tekenen zijn van een lekkend dak. Bemerkt u deze plekken in huis? Bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van de woning of in de bijkeuken of een aanbouw onder een plat dak? Wacht dan niet te snel met het laten opsporen van de daklekkage.


Lekkend dak laten repareren of een daklekkage laten opsporen? Neem contact met ons op voor een gratis dakinspectie. Ook bij een spoed dakreparatie doen wij ons uiterste best u zo snel mogelijk te helpen.


Offerte aanvragen
  • daklekage opsporen

    Dakreparatie problemen voorkomen

    Dakreparatie voor uw huis

    Dakreparatie soorten dakbedekking

Waarom een lekkend dak snel verholpen dient te worden

Water gaat zijn eigen weg. Het zoekt de weg van de minste weerstand. In woningen heeft ook de zogenaamde capillaire werking invloed. Via stenen, specie en ander bouwmateriaal verspreidt waterschade vanuit een lekkend dak zich verder door het hele huis. Zonde want een beginnend lekkend dak is vaak eenvoudig te repareren. De beste keus is om de oorzaak van een daklekkage snel te achterhalen.


In plaats van een eenvoudige reparatie, wacht u bij uitstel een kostbare dakrenovatie en herstel van muren en plafonds. Alles wat door de daklekkage is aangetast moet dan vernieuwd worden. Een lekkend dak snel laten repareren bespaart u eenvoudigweg het meeste geld! Bovendien bespaart het u ergernis over lelijke plekken en kringen.


Offerte aanvragen

De meest voorkomende oorzaken van lekkages in daken

De meeste daklekkages beginnen vrij ongemerkt. Waterschade kan ontstaan vanuit een enkele kapotte dakpan of een kleine beschadiging in dakleer of loodwerk. Ook randen langs dakramen of dakkapellen zijn extra kwetsbaar voor daklekkage. Tijdens een dakinspectie gaan we punt voor punt het hele dak af om de oorzaak op te sporen. Ook verstopte dakgoten en regenpijpen kunnen voor lekkage zorgen. Wanneer het water niet goed kan worden afgevoerd, wordt het dak niet snel genoeg droog wat voor slijtage aan materialen kan zorgen.


Offerte aanvragen

Een lekkend dak is ongezond!

Hemelwater dat via uw dak het huis binnenkomt brengt geen goed nieuws. Vochtplekken zijn een voedingsbodem voor schimmels. Ze veroorzaken muffe en rottende geuren, terwijl de microdeeltjes van de schimmels de atmosfeer vervuilen. Vaak zonder dat je dat in het begin merkt. Er zijn een aantal gezondheidsproblemen die in verband worden gebracht met vochtige woningen. Meest voorkomend is aantasting van de luchtwegen.


Preventieve dakinspecties zijn nog altijd de beste oplossing om een lekkend dak voor te zijn. Wanneer u de tekens van daklekkage op muren, balken, behang, stucwerk of andere oppervlakken kunt zien, is de schade eigenlijk al groot.


Kennismaken?
  • Dakreparatie voor uw huis

    Dakreparatie soorten dakbedekkingen

    lekkend dak

    lekkend dak

Wat te doen bij waterschade door een lekkend dak?

Om waterschade veroorzaakt door een lekkend dak te herstellen, moet allereerst het lek en de oorzaak in kaart gebracht worden. Soms gaat het om kleine lekken, waardoor water gedurende een langere periode het huis binnenkomt. Wanneer u geen dakdekker bent kan het een hele klus zijn de juiste locatie van een klein lek in een dak te achterhalen. Zoals gezegd zoekt water de weg naar beneden via de minste weerstand of via capillaire werking. Onze dakdekkers beschikken over ervaring en speciale apparatuur om de exacte locatie van daklekkages betrouwbaar op te sporen.


Kleine lekkages kunnen we doorgaans direct verhelpen. We komen met een bus vol materialen op locatie om kleinere dakreparaties direct te kunnen uitvoeren. Gaat het om groot dakwerk, of zelfs een dakrenovatie? Dan ontvangt u van ons een rapportage, een voorstel voor een plan van aanpak en een kostenbegroting. Bij akkoord op de offerte wordt het benodigde materiaal besteld en een afspraak ingepland voor de werkzaamheden. 


Daklekkage

Lekkend plat dak repareren

Het is goed bestand tegen inkrimpen en uitzetten door temperatuurverschillen en heeft een lange levensduur van wel 30 jaar. Toch kunnen er ook lekken in een plat dak met bitumen dakafdichting ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn:


  • Een slechte afwatering waardoor het dak gevoelig is voor plantgroei
  • Fouten bij het aanbrengen van de dakafdichting waardoor naden niet goed aansluiten
  • Beschadiging door op het dak te lopen
  • Stormschade en ouderdom


Offerte aanvragen

Bitumen dakbedekking repareren en een lekkend dak herstellen

Kleine lekkages in bitumen kunnen we lokaal voor u repareren met reparatiemastiek of dakpasta. Ook het vervangen of reparatie van het afwateringssysteem kan uitkomst bieden. Bij oudere dakbedekking is dit soms maar een tijdelijke oplossing. Als de schade ernstig is of als het dak regelmatig lekt, brengt een grondige inspectie in kaart of een grootschalige dakreparatie of complete vervanging de beste oplossing is. 

Lekkend dak herstellen pandaken 

De oorzaken van lekkage bij hellende daken met dakpannen komen in grote lijnen overeen met de oorzaken van lekkages in platte daken. De meest voorkomende oorzaken zijn: stormschade, ouderdom en slijtage van de dakpannen. Net als verstopte of kapotte regenpijpen waardoor hemelwater niet goed wordt afgevoerd. Dakpannen zelf kunnen door erosie of het inzetten en uitzetten door temperatuurwisselingen kapotgaan. Ook vraagt de aansluiting tussen een dak en een schoorsteen, een dakraam of dakkapel om extra oplettendheid. Dit zijn vaak locaties waar daklekkages ontstaan.


Bij stormschade is het soms voldoende om een of meerdere pannen terug recht te leggen. Bij sterke blootstelling aan water, kan het nodig zijn een lekkend dak en de dakconstructie te herstellen door middel van een grondige dakrenovatie. Een dakinspectie en lekdetectie geeft nauwkeurig inzicht wat de schade is en hoe een lekkage in een pannendak verholpen kan worden.


Dakinspectie
Inspectie voor daksinghles
door Rini Petersen 29 mrt., 2024
Waarom inspectie voor daksinghles belangrijk is. GRT Dakwerken voor aanleg, onderhoud en dakinspectie. Over het algemeen gaan asfaltdaksingels lang mee. De juiste installatie, onderhoud en tijdige inspectie maakt hierbij jaren van verschil.
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk? Zonder onderhoud van uw dak, en daaruit voortvloeiende problemen als lekkage of schade aan de omgeving of bezittingen van anderen, bestaat het risico dat de verzekering deze schade niet dekt.
Nieuw dak of renoveren
door Rini Petersen 24 jan., 2024
Nieuw dak of renoveren? Valt het dak nog te redden met herstelwerkzaamheden of is het beter om het dak toe aan een totale dakrenovatie? Dakreparatie, dakrenovatie en volledige vervaging van een dak zijn drie verschillende dingen. Dakreparatie is de meest eenvoudige vorm van dakherstel. Volledige vervanging de meest ingrijpende.
Dakreparatie soorten dakbedekking
door Rini Petersen 28 nov., 2023
Dakreparatie voor verschillende soorten dakbedekking: welke materialen werken het beste voor reparatie aan uw dak? Kleine dakwerken of ingrijpende dakrenovatie slagen alleen met de juiste materialen. Welke materiaal gebruik je voor een plat dak of een pannendak? Lees er meer over in ons blog dakreparaties soorten dakbedekking.
Dakreparatie voor uw huis
door Rini Petersen 30 okt., 2023
Dakreparatie voor uw huis: hoe vaak moet u uw dak laten inspecteren? Vraag onze gratis dakinspectie aan! Hoe vaak u uw dak moet laten controleren door ervaren dakdekkers voor een dak dat zonder problemen tientallen jaren meegaat, hangt onder andere af van het type dak, de ouderdom en de ligging van het dak.
lekkages opsporen en repareren
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Lekkage in het dak? Hoe u lekkages in uw dak kunt opsporen en repareren. Schade aan het platte dak met bitumen dakbedekking of pannendak en nu waterschade? Een snelle actie voorkomt veel vervolgschade aan de dakconstructie. Dit zijn de stappen om te nemen.
Dakreparatie problemen voorkomen
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Hoe voorkomt u toekomstige problemen? Ouderdom en schade veroorzaakt door natuurelementen zoals stormen, brand of ongewenste gasten in de vorm van dieren of ongedierte zijn de meest voorkomende redenen. Dit geldt zowel voor hellende daken met pannen als voor platte daken die bedekt zijn met bitumen.
Dakreparatie voor oudere gebouwen
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Dakreparatie voor oudere gebouwen. Hoe gaat u om met historische daken? Vroeg of laat is het nodig: dakreparatie voor oudere gebouwen. Bij dakreparatie of dakrenovatie van oudere gebouwen is het belangrijk is dat het oorspronkelijke karakter van het dak behouden blijft. Maak kennis met GRT Dakwerken: dakdekkersbedrijf voor Den Haag en Zuid-Holland.
Wat is bitumen?
door Rini Petersen 22 jun., 2023
Wat is bitumen? Op zoek naar informatie over bitumen? Ontdek hier wat bitumen precies is, de voordelen en nadelen van bitumen, waar het van gemaakt wordt en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dakbedekking. GRT Dakwerken heeft alle expertise in huis voor dakafdichting met bitumen.
Plat dak lekt bij hevige regen
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Uw plat dak lekt bij hevige regen? Laat het niet erger worden. Daklekkage is een reden om het dak nader te laten onderzoeken zodat het lek gerepareerd kan worden. GRT dakwerken is gespecialiseerd in alle mogelijk dakreparaties aan hellende en platte daken. Lekkage lekkage plat dak? Vraag om onze gratis dakinspectie!
Laat meer zien

Deel dit artikel

Share by: