Inspectie voor daksinghles

info@grt-dakwerken.nl

Waarom inspectie voor daksinghles belangrijk is

Onderhoud van daksinghles, levensduur en inspectie van singles dakbedekking

Het is bekend dat tijdige dakinspecties de levensduur van daken aanzienlijk kunnen verlengen. Goed onderhouden pannendaken, dakconstructies die gecontroleerd worden of het bitumen van platte daken controleren en tijdig repareren of vervangen scheelt op de lange termijn schade en kosten. Daksinghles zijn geschikt voor alle soorten hellende daken. In Nederland wordt deze dakafdichting vooral gebruikt voor de afdichting van bijgebouwen, tuinhuizen, afdaken, overkappingen of kleine gebouwen.


De variabiliteit in het Nederlandse klimaat met zijn natte herfst en wintermaanden kan leiden tot algen- en mosgroei, wat de integriteit van de daksinghles kan aantasten. Inspectie helpt bij het vroegtijdig opsporen van dergelijke problemen, het beoordelen van de algemene staat van de shingles, en het bepalen van de noodzaak voor reparatie of vervanging. Dit is waarom inspectie voor daksinghles belangrijk is.


Offerte aanvragen
  • inspectie voor daksinghles

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

Wanneer kies je voor daksinghles?

Daksinghles zijn sterk, betaalbaar en duurzaam. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het waterdicht maken tuinhuisjes, en andere kleinere bouwconstructies. In landen om ons heen zie je ook wet houten shingles en of shingles van leisteen. Dakshingles die in ons land voornamelijk worden gebruikt hebben een kern van glasvezel of organisch materiaal, bedekt met asfalt en een laag mineraalgranulaat. De asfaltlaag zorgt voor waterdichtheid, terwijl het granulaat bescherming biedt tegen UV-straling.


Offerte aanvragen

Waarom is regelmatige inspectie van daksinghles belangrijk?

Regelmatige inspectie van daksinghles is cruciaal om de levensduur van het dak te maximaliseren. Inspecties kunnen problemen zoals scheuren, losrakende of ontbrekende shingles, en schade door externe factoren zoals zware wind of neerslag vroegtijdig identificeren. Door deze problemen tijdig aan te pakken, kun je ernstige lekkages en kostbare reparaties in de toekomst voorkomen.


Offerte aanvragen

De ene soort singles is de andere niet

Er zijn een aantal verschillende typen singles. Elk met een eigen levensduur. Hoelang singles probleemloos op het dak liggen, is afhankelijk van de soort, de kwaliteit, de kwaliteit van leggen en aan de invloeden waaraan het dak wordt blootgesteld. Regelmatige inspectie voor daksinghles is voor alle soorten belangrijk om de kwaliteit en levensduur hoog te houden.

Over het algemeen gaan asfaltdaksingels tussen de 15 tot 30 jaar mee. Maar de ene soort asfaltdaksingels is de andere niet. We onderscheiden verschillende soorten:

 

  • Drie-tab dak shingles zijn de meest eenvoudige en daarmee goedkoopste soort. Dit type heeft een relatief platte uitstraling die drie afzonderlijke "tabs" in een enkele shingle nabootst. De gemiddelde levensduur van drie-tab shingles ligt tussen de 15 en 20 jaar.


Architectonische (laminaat) shingles zijn dikker en bieden meer dimensie en esthetiek aan het dak dan drie-tab shingles. Ze zijn opgebouwd uit meerdere lagen asfalt, wat ze duurzamer maakt. Architectonische shingles kunnen een levensduur hebben van 25 tot 30 jaar of langer, afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud.



De meest duurzame soort zijn premium of designer shingles. Dit zijn hoogwaardige asfaltdaksingels met de uitstraling van natuurlijke materialen zoals leisteen of cederhout. Ze bieden niet alleen een verbeterde esthetiek maar zijn ook gebouwd voor een langere levensduur en betere weerstand tegen extreme weersomstandigheden. Premium shingles kunnen een levensduur hebben van 30 jaar tot zelfs 50 jaar in sommige gevallen.


Kennismaken?
  • inspectie voor daksinghles

    Dakreparatie soorten dakbedekkingen

    Nieuw dak of renoveren

    Nieuw dak of renoveren

Hoe voeren wij inspectie voor daksinghles uit?

Een inspectie voor daksinghles is een visuele inspectie. We kijken goed naar de staat van elke shingle en controle op diverse locaties op tekenen van slijtage zoals kraken, kromtrekken of blaarvorming. We controleren ook de afdichting en bevestigingsmethoden om ervoor te zorgen dat er geen water kan binnendringen. Daarnaast inspecteren we de dakranden, nokken en doorvoeren om te zorgen voor een alomvattende beoordeling van de dakbedekking. Op basis van onze bevindingen bieden we een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor onderhoud of vervanging, afgestemd op de specifieke behoeften van uw dak.


Daklekkage

Daksinghles leggen en inspectie voor daksinghles 

Het leggen van dakshingles is een gespecialiseerde klus. Wanneer de klus correct wordt uitgevoerd door professionals zoals GRT Dakwerken, bent u ervan verzekert dat het dak waterdicht is en er goed uitziet. Een voordeel van dit type dakafdichting is de geschiktheid voor lichtere dakconstructies. Ook zijn singhles vanwege het flexibele materiaal goed aan te passen aan complexe dakvormen. Met een brede keuze aan kleuren en designs passen deze shingles bij diverse soorten gebouwen, van tuinhuisjes tot ateliers, en bieden ze tevens geluidsdemping tijdens regen.


Met alle voordelen blijft regelmatige inspectie voor dakshingles wel belangrijk. Daarmee worden mogelijke problemen, zoals schade door weersinvloeden of slijtage, snel ontdekt en kunnen ze gemaakt worden voor er grote (water)schade ontstaat. Met de expertise van GRT Dakwerken bent u verzekerd van een goede dakinspectie wat bijdraagt aan de duurzaamheid en levensduur van uw dakbedekking.


Kiezen voor inspectie voor daksinghles door GRT Dakwerken

Hoewel daksinghles sterk zijn, is het belangrijk om te beseffen dat ze gemiddeld niet de levensduur van traditionele dakpannen hebben. Vocht en een slechte installatie zijn de grootste vijand voor de levensduur dit type dakbedekking. Laat het aanleggen van dakbedekking, inspectie en onderhouden daarom over aan de deskundige dakdekkers van GRT Dakwerken. Neem voor meer informatie over onze dakwerken, referenties of een vrijblijvende offerte contact met ons op.


Offerte aanvragen
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk?
door Rini Petersen 22 feb., 2024
Het onderhoud van uw dak: waarom is het belangrijk? Zonder onderhoud van uw dak, en daaruit voortvloeiende problemen als lekkage of schade aan de omgeving of bezittingen van anderen, bestaat het risico dat de verzekering deze schade niet dekt.
Nieuw dak of renoveren
door Rini Petersen 24 jan., 2024
Nieuw dak of renoveren? Valt het dak nog te redden met herstelwerkzaamheden of is het beter om het dak toe aan een totale dakrenovatie? Dakreparatie, dakrenovatie en volledige vervaging van een dak zijn drie verschillende dingen. Dakreparatie is de meest eenvoudige vorm van dakherstel. Volledige vervanging de meest ingrijpende.
Lekkend dak
door Rini Petersen 03 jan., 2024
Lekkend dak laten repareren? Spoed dakreparatie? Lekkage herstellen of met een dakinspectie een lek in een dak snel opsporen? Wij voeren dakinspecties uit en herstellen snel en vakkundig lekkende platte daken en hellende daken met dakpannen.
Dakreparatie soorten dakbedekking
door Rini Petersen 28 nov., 2023
Dakreparatie voor verschillende soorten dakbedekking: welke materialen werken het beste voor reparatie aan uw dak? Kleine dakwerken of ingrijpende dakrenovatie slagen alleen met de juiste materialen. Welke materiaal gebruik je voor een plat dak of een pannendak? Lees er meer over in ons blog dakreparaties soorten dakbedekking.
Dakreparatie voor uw huis
door Rini Petersen 30 okt., 2023
Dakreparatie voor uw huis: hoe vaak moet u uw dak laten inspecteren? Vraag onze gratis dakinspectie aan! Hoe vaak u uw dak moet laten controleren door ervaren dakdekkers voor een dak dat zonder problemen tientallen jaren meegaat, hangt onder andere af van het type dak, de ouderdom en de ligging van het dak.
lekkages opsporen en repareren
door Rini Petersen 26 sep., 2023
Lekkage in het dak? Hoe u lekkages in uw dak kunt opsporen en repareren. Schade aan het platte dak met bitumen dakbedekking of pannendak en nu waterschade? Een snelle actie voorkomt veel vervolgschade aan de dakconstructie. Dit zijn de stappen om te nemen.
Dakreparatie problemen voorkomen
door Rini Petersen 28 aug., 2023
Hoe voorkomt u toekomstige problemen? Ouderdom en schade veroorzaakt door natuurelementen zoals stormen, brand of ongewenste gasten in de vorm van dieren of ongedierte zijn de meest voorkomende redenen. Dit geldt zowel voor hellende daken met pannen als voor platte daken die bedekt zijn met bitumen.
Dakreparatie voor oudere gebouwen
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Dakreparatie voor oudere gebouwen. Hoe gaat u om met historische daken? Vroeg of laat is het nodig: dakreparatie voor oudere gebouwen. Bij dakreparatie of dakrenovatie van oudere gebouwen is het belangrijk is dat het oorspronkelijke karakter van het dak behouden blijft. Maak kennis met GRT Dakwerken: dakdekkersbedrijf voor Den Haag en Zuid-Holland.
Wat is bitumen?
door Rini Petersen 22 jun., 2023
Wat is bitumen? Op zoek naar informatie over bitumen? Ontdek hier wat bitumen precies is, de voordelen en nadelen van bitumen, waar het van gemaakt wordt en waarom het een uitstekende keuze is voor uw dakbedekking. GRT Dakwerken heeft alle expertise in huis voor dakafdichting met bitumen.
Plat dak lekt bij hevige regen
door Rini Petersen 26 mei, 2023
Uw plat dak lekt bij hevige regen? Laat het niet erger worden. Daklekkage is een reden om het dak nader te laten onderzoeken zodat het lek gerepareerd kan worden. GRT dakwerken is gespecialiseerd in alle mogelijk dakreparaties aan hellende en platte daken. Lekkage lekkage plat dak? Vraag om onze gratis dakinspectie!
Laat meer zien

Deel dit artikel

Share by: